De Sprint HS1 – HV Manual HS1 (26-11-’23)

Op zondagmiddag 26 november hebben de heren senioren van HV Manual hun zevende competitiewedstrijd gespeeld. De wedstrijd tussen De Sprint uit Deurne en HV Manual uit Venray werd gespeeld in Deurne waardoor het thuisvoordeel bij De Sprint lag. Dit weerhield de mannen van Manual echter niet om de gehele wedstrijd te strijden voor een mogelijke overwinning.

Vanaf het begin van de wedstrijd liepen de beide teams gelijk op met aan beide kanten een verdediging die erg moeilijk te doorbreken viel. Hierbij was Renzo Koenen in het doel een haast onmogelijk te overbruggen obstakel op het moment dat aanvallers van De Sprint de verdediging van Manual wisten te doorbreken. Gedurende een groot deel van de eerste helft was de score daarom opvallend laag met een score van 3-4 nadat Manual de voorsprong wist te behalen. De mannen van Manual wisten de voorsprong echter niet te behouden en gingen met een kleine achterstand de rust in.

Na sturing van Gido Beurskens te hebben ontvangen begonnen de mannen van Manual met hernieuwde motivatie de tweede helft. In de aanval namen schutters zoals Willem van Duren, Driek Gabriëls en Titas Vaidžiūnas een belangrijke rol op zich om de score aan Manuals kant omhoog te krijgen. Door van afstand te schieten of Ruben Albers op de cirkel te bereiken wist Manual veel druk te leggen op zijn tegenstander. De aanval van de Sprint was echter ook voorzien van nieuwe kracht waardoor de score dicht bij elkaar bleef. De motivatie aan beide kanten was hoog en na een spannende wedstrijd bleven de te behalen punten achter in Deurne met een eindstand van 25-22 in het voordeel van De Sprint.

Doelpuntenmakers: Driek Gabriëls (6), Willem van Duren (5), Titas Vaidžiūnas (4), Wiebe Wessel (3), Ruben Albers, Niek Bastiaans, Kingsley Lamptey, Maarten Lucassen

De volgende competitiewedstrijd van de heren senioren van Manual staat gepland op zaterdag 2 december om 19:30 en zal plaatsvinden in sporthal De Wetteling in Venray.